Középpontban az XES saját fejlesztése...

1998-ban kezdtük a fejlesztést a precíziós orvosi alkalmazások terén. Az alapítóknak nem volt célja hogy 3D-s termékek piacán is elinduljanak. A technológia elsősorban azért jött létre, hogy segítse a orvosokat a pontosabb diagnózisok felállításában. Ennek folyamatnak az eredményeként az XES kifejlesztett egy szoftver alapú szemüveg nélküli 3D megoldást különbféle iparágakban az eddig meg sem közelített kitűnő minőségben.

2005-re a 3D technológiánk eljutott oda, hogy lehetővé tegye kiterjeszteni a már így is széles skáláját a 3Ds eszközöknek, és ahol már a szemüveg nem feltétel. Mára ez a technológia az egész világot átöleli. 

Egy kifejezetten alacsony költséggel elképesztően magas szintű és minőségű szemüveg nélküli 3D világot tudunk létrehozni az auto-stereoscopic 3D kijelző használatával.  

A 3D szűrésre alkalmas technológia sugározza az összetett kép pixeleinek fényét különböző irányokba, mely által lehetővé teszi, hogy több pontból is egyszerre lehessen élvezni a 3Ds élményt. Így kapjuk eredményűl a különböző kivetülésést ugyan azon képnek, mely minden nézőpontból a megfelelő arányú hiteles 3D hatást adja vissza.

Hasonló a koncepció a többi sztereó rendszerekéhez, ahol a jobb és bal szem egy különböző képet kap, mely az agyat rákényszeríti a mélység észlelésére a képernyőn belül és a képernyő előtt. Ez a szűrő egy passziv maszknak felel meg a képernyő előtt.